Tema pensionsåldern bland seniora läkare

Tidskriften Seniora läkare har i sitt senaste nummer pensionsåldern som tema. Man har bl.a. skrivit en artikel om delegationens uppdrag och arbete. I artikeln intervjuas delegationens Eva Vingård (ledamot) och Anna Fransson (sekretariatet) bland annat om upplägget på arbetet och om förutsättningar och möjligheter för längre arbetsliv. Det finns även en artikel som handlar om vår underlagsrapport nr 2 Att arbeta till 75 – en bra början som är skriven av Fredrik Reinfeldt.

Läs tidskriften med artikeln om delegationen på sid 22-25


Om Seniora läkare

Seniora Läkare är en drygt 50 år gammal ideell intresseförening i Sveriges Läkarförbund med ca 3 000 medlemmar. Ordförande Torsten Mossberg berättar om föreningen:

Två gånger per år anordnas fortbildningskonferenser på olika platser i Sverige. Man ordnar också mycket uppskattade specialdesignade kulturresor över hela världen och ger även ut en tidning som kommer ut med 4 nummer per år med en blandning av aktuell facklig, medicinsk och kulturell information.

Eftersom många, ända upp till 70 procent av seniora läkare, fortsätter att arbeta mer eller mindre ända upp i 75-årsåldern behövs föreningen för att tillvarata de seniora läkarnas fackliga intressen, arbetsmiljö, anställningsvillkor, lön och försäkringar t.ex.

Under åren 2007-2011 var delegationens ambassadör Barbro Westerholm ordförande i föreningen.

Besök seniora läkares hemsida

Dela via

Kopiera länk

Kopiera