John Mellkvist utsedd till årets superkommunikatör av tidningen Resumé

John Mellkvist

Foto: Magnus Ragnvid

Delegationen är alldeles extra glada och stolta. En av våra ambassadörer har fått utmärkelsen årets superkommunikatör i klassen kommunikation av tidningen Resumé, just för sitt arbete med åldersfrågan. Sekretariatet passade på att ställa några frågor till John:

 

Grattis John, hur känns det?
– Fantastiskt roligt och hedrande, dels då listan är sprängfylld med vassa kommunikatörer – men också då ämnet får ännu mer välbehövligt rampljus.

Varför fick du priset?
– Resumé skrev en väldigt fin text där de motiverade sitt val. Där stod bland annat att jag envist och systematiskt lyft en tråkighetsstämplad åldersfråga till ett samhällsämne som gäller oss alla.

Vilka är dina bästa kommunikationsknep?
– Att ta sikte på något som känns viktigt, att våga välja bort och orka hålla i.

Vad utmärker frågan om ålderism och längre arbetsliv i jämförelse med andra frågor du jobbat med?
– Att den varit så förbluffande understimulerad och underexploaterad under så lång tid. Frågan har i alltför hög grad drivits utifrån missnöje, med kniv på strupe och i egen sak. Då skapas skyttegravar istället för möjligheter till samförstånd. Detta har jag velat fokusera mina insatser på.

Hur ska delegationen ta tillvara det momentum som finns i frågan nu?
– Genom att jobba på med beslutsamhet och gott självförtroende. Det här kommer bli en allt centralare fråga i takt med att både demografi och arbetsmarknad förändras i snabb takt.

 

Bild: Resumé

 

Dela via

Kopiera länk

Kopiera