Glad sommar från ordföranden

När jag fick frågan om jag ville leda en delegation för främjande av äldre i arbetslivet tänkte jag att det skulle bli en utmaning att väcka intresse för denna viktiga fråga. Jag såg framför mig hur vi i delegationen skulle åka runt och försöka få folk att inse betydelsen av att fler arbetar längre. Men så har det inte alls blivit. Efter de inledande mötena tänkte jag att Oj vilka eldsjälar just de var. Men sedan har jag insett att det i hela Sverige och även i omvärlden finns ett stort intresse och ett starkt driv hos människor som alla från olika perspektiv och på olika sätt arbetar för ökade möjligheter för seniorer att kunna, få och vilja bidra i arbetslivet.

Ibland känns det som om vi i delegationen mest försöker hänga med i allt som pågår och det är naturligtvis mycket roligt.
Vi i delegationen har hittills hunnit med att initiera ett antal underlagsrapporter, varav de flesta skrivs av forskare inom olika discipliner. Fyra av dem är publicerade och vi ser mycket fram emot att ta del av ännu fler under hösten.

Jag vill också särskilt nämna att vi under våren och försommaren har träffat företrädare för arbetsmarknadens parter. Några av mötena kommer att vara efter sommaren. Den input vi får från dessa möten är otroligt givande och viktigt för hur vi ska driva delegationens arbete framåt. Det är ju på arbetsmarknaden det ska hända.

När vi i delegationen nu tar en paus över sommaren ser vi tillbaka på en intensiv, rolig och inspirerande tid sedan vi startade. Jag är säker på att fortsättningen blir minst lika rolig!

Glad sommar

Anna Hedborg

Dela via

Kopiera länk

Kopiera